VOORDAT JE BESTELT

Garantie

Tenzij anders vermeld bij het artikel, hanteert EBShops een garantietermijn van 30 dagen na ontvangst. Als je aankoop binnen die termijn defect of beschadigd raakt (bij normaal gebruik), stuur dan het artikel niet zomaar aan ons retour. Wij vragen je eerst het defect of de beschadiging aan ons te melden via info@dezeofgene.nl

Slijtage, beschadigingen en verkleuringen
We gebruiken alleen zeer kwalitatieve materialen in onze sieraden. 
Toch kunnen verkleuringen en beschadigingen optreden. Enkele tips om dit te voorkomen:

  • Water en zeep kunnen de materialen aantasten. Het is daarom niet aan te raden de sieraden te dragen bij het douchen, schoonmaken, afwassen of zwemmen.

  • Gebruik van parfum, bodycremes, haarlak e.d. kunnen sieraden aantasten. Gebruik deze daarom eerst, voordat je het sieraad om doet.

  • Overmatige transpiratie kan de materialen aantasten of beschadigen. Doe het sieraad daarom af als je bijvoorbeeld gaat sporten.

  • Leg de sieraden niet in een sieradenbadje. Sommige gebruikte materialen zijn poreus (parels, leer, natuursteen e.d.) De chemicaliën van een badje kunnen dan schade aanrichten.

  • Jouw persoonlijke zuurgraad kan van invloed zijn op het eventuele verkleuren van een sieraad vervaardigd uit metalen. Weet je dat van jezelf, kies dan voor sieraden zonder toepassingen van metaal.

  • Onze elastische armbanden zijn sterk, maar de rek gaat in de loop der jaren wel achteruit. Een armband kan dan gaan lubberen of zelfs knappen. Zepen, parfums, chloorwater en zout water versnellen de veroudering van het elastiek. Vermijd aanraking om langer plezier te hebben van je armband. 

 

Nikkelallergie?
Alleen wanneer we het specifiek bij het artikel melden, zijn alle onderdelen (volgens opgave leverancier) van het artikel nikkelvrij. We proberen zoveel mogelijk nikkelvrij in te kopen, maar niet al onze leveranciers zijn hier even duidelijk in. Ook bij twijfel zullen we dus een artikel niet als nikkelvrij benoemen. Kies bij een nikkelallergie daarom voor artikelen zonder metaal of let op de specifieke nikkelvrij melding. 


Hoe bepaal je jouw maat voor armbanden?
Je begint met het meten van je polsmaat. Dat kan eenvoudig met een touwtje of een meetlint. Wikkel een meetlint om je pols (op het polsbot), niet te strak maar wel rondom aansluitend. Lees vervolgens de maat af van het meetlint. Bij gebrek aan een meetlint, wikkel je een touwtje op dezelfde wijze om je pols. Zet een streep op het touwtje waar het touwtje je pols volledig heeft omhuld. Leg het touwtje vervolgens langs een meetlat en lees de maat af.

Je polsmaat is niet hetzelfde als een armbandmaat; voor jouw armbandmaat tel je een aantal centimeters bij jouw polsmaat op. 

Gebruik hiervoor onderstaande richtlijnen:

Strakke armband = polsmaat + 1,5 cm 

Medium losse armband = polsmaat + 2 cm 

Losse armband = polsmaat + 3 cm

Tip: nog makkelijker is een goed passende armband op te meten en deze lengte aan te houden.


Maten van kettingen:
Kettingen worden gemeten van sluiting tot sluiting, waarbij de totale lengte eventueel wordt vermeerderd met de lengte van de hanger.

35 tot 40 cm: sluit nauw om je hals

40 tot 45 cm: hangt tot op je sleutelbeen
45 tot 50 cm: komt tot boven je borstbeen
50 tot 60 cm: hangt tot je borstbeen
60 tot 70 cm: komt tot op of hangt net op je buste
70 tot 80 cm: komt op je buste
80 tot 90 cm: komt tot op of over je buste 

Maten van tassen:
Tassen worden gemeten exclusief de hengsels. De dieptemaat wordt bepaald op basis van de maten van de bodem.